Friday, 30 December 2011

bye-bye 2011 Hello 2012

SELAMAT TAHUN BARU !! ;) terlalu awal untuk aku mengucapkannye.hehe,pasti tiap tahun ada saje azam korang.apakah sudah tercapai bagi azam tahun ni?bagi aku ALHAMDULILLAH .Azam tahun depan ape pulak ea?HEHE. tahun ni aku kene bagi duit rayela.hissssyy!excitednyeee.yang nak duit raye beratur dulu,baru dapat.hehe.berangan da terlebih sangat.Yang pasti azam tahun ni,aku mahu yang lebih dari tahun ni.INSYAALLLAH ;)

*HAPPY NEW YEARRRR 2012 ;)

Tuesday, 27 December 2011

sentosa

Hey!ni nak bercerita pasal percutian yang tidak terancang.oke act ayah tibe2 ajak kita orang pergi SENTOSA.yeah!!lagi pun da lame tak bercuti,balik2 pergi rumah makcik2,balik kampung,jalan2 dekat around JB.bosan!aku pun senyum sampai telinga la ;)adik2 aku pun cuti sekolah pun dorang tak kemana.okela,i have a more pictures.sila la buka mata-mata anda besor2.HAHA.ayah cakap next time,ke UNIVERSAL STUDIO oke ! tike mahal sangat (bagi aku yang goyang kaki memangla tak mampu) ;)

*TENKIUUU AYAHH!lebiuuu so much!


pic amik dari kereta,so tak clear sangat


underwater !KL pun aku tak sempat pergi lagi.hisssy!aku ni


ape yang lain pada aku?jeng2 !


ikan ni pelik,tak patah ke tulang2 dia.



do you want kiss me?



dolphin be nice !tapi kulit dia macam kene kurap.hehe.cian




Saturday, 24 December 2011

Perut buncit

Hey! ;) da lame aku tak merepek mereban.hehe.entry dekat atas ni,terjadi pada aku.sedih kan?selekeh tau anak dara perut buncit.aku jalan orang pikir pregnant.uittttt!jauhkanlaaa !oke aku mengalami masalah perut buncit,but xla terlalu serius.masalah aku ialah,bile aku makan terlalu over,banyak pengambilan air yang aku amik.so terjadi bende2 begini.

*ada tips petua2 orang dulu,

mula2 sediakan kapur dan limau nipis,perahkan limau nipis masukkan pada kapur tadi,sebati kan hingga menjadi seperti masker.Sapu kan pada perut yang buncit too,hehe.Lakukan setiap malam,biakan hingga kering,anda akan mendapat perut yang slimmm ;) selamat mencuba.
chopp!aku tak mengamalkan petua begini,bagi yang rajin lakukuan.tapi bagi yang pemalas seperti aku NI !berpuasa sudah bermadai,sekarang ni aku sedang mencuba. ;) have a great day !

Monday, 19 December 2011

Pengantin kecil !

17 DECEMBER 2011,
Assalamualaikum ! entry di atas jangan tertipu oke.event ni,majlis khatam yang berlangsung di Taman anggerik iaini myhouse.sampai ada makcik2 fikir aku yang nak bertunang.HAHA "tipah tertipu" OKE! yang jadi pengantin 1hari too adalah (sakinah amri) myadik, and (atiqah amri) kakak sakinah.paham? okelaa c the pictures.


* nilaaaa! pengantin kecil


* kami anak amri!


*anak sedare aku pun kene interframe

Monday, 12 December 2011

bersama mereka


MUKE RABBIT!



* YONG TAUFU KAMPUNG MELAYU!memang slurrppppla.next time blanje ag b ;D


*ABC KAMPUNG MELAYU,memang terbaikkla!meleleh airliur ku


*HAFIZUDDIN ARIS


MUKE MINTAK PENAMPAR plzzzz! ;)

TENKIUUUUU sume.next time nurul ikot aku lagi,dapat makan sedap2.HAHA

Sunday, 11 December 2011

weekend bersama mereka!

Hey! ;) rasenyee da lame tak update blog.sabtu yang lepas pergi berHUAHUA. HAHA .Iaitu HAFIZUDDIN,NURUL AIN(mybesti) N ATIQAH AMRI( adik aku) yang menyibuk kemana aku pergi dia nak ikot,sampai dating susah.okela!tengokla pictures2 ni. * have a great weekend!! lain kali belanja lagi ea b! ;D

Saturday, 26 November 2011

i need FREEDOM!

Mulakan bismillah.entry kat atas ni pun korang da mula faham kan?bile aku kat JOHOR BAHRU yang tercinte ni,hidup aku mula di control.oh godss!plzzz paham mama.anakmu perlukan KEBEBASAN. "FREEDOM" not does meant yang "terlampau" yang aku perlukan seperti dorang yang lain.my age 21 tahun,da boleh mengundi pun!but what eve decision must parents should decide.WHY?? takkan tunggu aku da kawin,baru nak say everthing "OK".sometimes parents must be freind.barula anakmu ni tidak memberontak.

# HOPE cepatla terbuka hati parents aku ;(

Thursday, 17 November 2011

Puisi from beliau

Cinteku pada mu,tak terhenti
bagaikan air yang deras di gunung ke dasar lautan
tidak akan penah berhenti walau sesaat pun
Dirimu bagaikan nyawe untuk ku meneruskan kehidupan
di dunia yang sentiasa dengan penuh dugaan dan halanga
walau bagaimanapun dugaan dan halangan
aku sentiasa beroda dan berusaha untuk sentiasa di sisimu
engkau buatku mengenal apa itu CINTA
tanpa awak diri saya tidak sempurna
engkau bagaikan intan berlian dalam hatiku
yang takkan senang untukku lepaskan begitu
walau intan berlian itu nilainya berjuta-juta
aku tetap akan jage seperti nyaweku
walau bergunung wang ringgit yang ada
cintaku pada tidak akan pernah susust seperti wang ringgit
INSYAALLAH dengan izin tuhan cinte dan kasihku tidak akan berubah

# LEBIUUUUUUU HAFIZUDDIN,aku bangun tidur dengan senyuman ;)

Thursday, 20 October 2011

KEDAH - jelapang padi ;)

Assalamualaikum sayangggggggg!rase-rasenyeeeee da lame aku tak POTPETPOTPET, blog ni kan!agak boring jugak terbiarrr macam ni. Act,aku memang busy sangat-sangat yang tersangat-sangatlaaaa.HAHAHA (ayat macam nak penampo) ;) lepas satu,satu masalah,dan seterusnyeeee,nak cite panjang lebor pun agak bosanlaaa korang nak baca kan,KAN!KAN!KAN .HAHA. Oke!baru-baru ni,aku baru merantau ke negeri KEDAH,myroomate punye negeri,(ape ayat aku ni?) bole timelaaa.HAHA.camtulaaa.Yang "ANAK AMRI" yang JAKUN sangat tak pernah sampai sana,melilau laaaa aku kat sana.EXCITED punyalaaa sangat!NAK TAU?!aku tak penah turun sawah.HAHA.too yang sebenarnyeeee nak cakap ;) agak disappointed jugak,because tak dapat turun SAWAH, bab kata roomate aku "anak padi baru tanam" so xlehlaaa turun sana. ;( sambil meng 'update blog dengar MUSE - UNINTENDED ( ni hanya iklan sebentar) ;D okelah!aku berada di KEDAH selama 4hari 3malam,kediaman yang free and transport pun freee.(SUME D SUPPORT) fuyoooooo!da macam DATO BANDAR laaa pulak.HAHA.Finally aku dapat jugak turun KEDAH,best kat sana.memang betol-betol rase air fresshhhhhla!INSYAALLAH next time aku turun sana.tunggu roomate aku kahwinla! ;) OKE! kite tengok gambo-gambola!aku pergi sume tempat bersejarah saja ;)
* ini tempat sultan-sultan dulu,macam too laaa,
* 1 MALAYSIA!
* ada gaya like mr.bean? HAHA

Wednesday, 24 August 2011

mari beramal di dalam BULAN PUASA bersama AMAN PALESTIN

ASSALAMUALAIKUM!mesti korang pelik,bersama AMAN PALESTIN?ape motif?oke.ISNIN 22 OGOS 2011,kolej aku mengadakan aktiviti beramal di bulan puasa and,tak disengaja myfriend noorhidayah ni,bekerja di AMAN PALESTIN.so aku sebagai penyibuk saje.HEHE ;)adalah tolong2.AMAN PALESTIN,mengikuti derma untuk menyelamatkan MASJID AQSAR yang rejim oleh penentang.so kutipan pada malam itu sebanyak...JENGGGG JENGGGG!HAHA.oke!idea pun da abis.tengok jelaaa pic ni!







Sunday, 21 August 2011

Fening-fening dengan shawl

Assalamualaikum,kalau tak jawab dosa,kalau jawab sayang.HAHA 'kata2 maria elena' copy paste oke!adeiiiiiii!fening pale aku,tengok shawl sekarang.nak try,tapi tak terhabis lagi.lagi2 shawl satin n urban.actually aritoo,time nuzul al-quran,time cuti so dapatla curi mase pergi JALAN TAR,borong tudung.ramainyeeee bukan mainlaaa.sesat orang dekat sana,sume sibuk shopping raye.lagi 1week kita nak menyambut hari raya.alhamdulilah ;)ok da lari topik aku ni.nak cite pasal shawl ke JALAN TAR plak.if sape2 reti pakai shawl satin n urban *SILA TUNJUK AJAR PADA SAYA*!!!


* nak macam gini!


Monday, 8 August 2011

Ramadhan

Assalamualaikum!dalam bulan ramadhan,bulan yang baik,tingkatkan amalan ibadah kita.INSYAALLAH ;)eh!tibe2 plak ceramah plak.actually nak cite,lepas naik sem bulan 7 aritoo,aku tak balik JB lagi!pecah rekod.book of record.HAHA.tak penah2 jadi camni.di sebabkan keje,actually xdapat balik 'HOME SWEET HOME'! last week dapat balik JB!3ari 2malam,even sekejap heaven nyeeeeee!dapat berbuka puasa dengan family!terawih with darah daging ;)tq mama masakkan febret saya.mee bandung!nyum!nyum!terasa nak makan lagilaaa.tunggu ketibaan emma!bikin rumah jadi gegar.HAHA =manusia banyak mulot adalah saya!


* misss u darah daging!

Friday, 22 July 2011

sini kawan,sana kawan

tengahari yang panas terik camni,aku nak bercoleteh ;)aku nak tanye kat korang,korang suke ada musuh?for me!confirm memang tak suka bile ada musuh,n rite now aku takde musuh,but lately ni adala someone ni touching @ mara ke?wat eve la.tak pasal ape,tup2 tak nak tegor.pasai ape?tak taula bab kata mama "buat dun know je,jangan di layan sangat " oke mama tq ;)tq give me support.saya tak suka cari pasal, saya takkan cari pasal dengan orang.emma is friendly! ;)


* kawan yang terbaikkkk!we still together ;)sowi if pic korang takde.lebiuuuuu!


* second kawan saya di KPTM ;)lebiuuuuuu laling!

Tuesday, 19 July 2011

Friday, 8 July 2011

Start kerja ;)

FIrstlly statement yang aku nak cakap,best gile keje! ;)HAHA.En.farhad bosss paling sporting paling aku jumpa.first keje da treat lunch chic chop!memang bestlaaaaa.hari2 aku camni memang gemokla aku.HAHA.terima kasih bossss!jangan bagi kerja berat2 yerrr ;)

Monday, 27 June 2011

naik sekolah.

Boringnyeee esok balik bangi.statement ni paling aku benci!MISSS HIM AND FAMILY.tamatnyeee percutian rasmi selame sebulan lebih berbaloi cuti camni,sume bende dapat buat,attend wedding,hangout,date! ;)selama sebulan makan,tido,makan,tido.esok aku start bersenam.keje!keje!haha.L.I je.insyaallah ;)mama tak nak balikkkkkkkkk! ;( nt kat bangi,makan beli je.kat rumah dapat makan free!HAHA.n awakkk....bye laling.misssss u!!take care b ;)


# Boringgggg!balik sana


# MISSSS u b ;)

Saturday, 25 June 2011

nasi ayam penyet vs date

assalamualaikum.olaaaa ;) tittle kat atas da macam buat drama plak.hehe.begini citenyeee,aku tetibe mengindam nak makan nasi ayam penyet.tau kat uda ada!thanx EJA KHAZALI kerana bagi tau tempat nasi ayam penyet!tup2 mylaling ni,bawak saya g jusco bukit indah.dia cakap ada nasi ayam penyet.ok fine.ikot jela.upenyeee bang2 boom!memang geramla.lastly dapat nasi ayam biasa.sudahnyeee begitu.sokeyla.but i happy coz dapat dating dengan dia,coz lately ni bz dia.sejak2 da keje ni kan.Btw,thanx b!nice shoes ;)


pic ni last week.bukan tadi,time ni di macD.thanx b ;)

Tuesday, 14 June 2011

having fun with class ihsan!n


ni la angkatan tentera kelas IHSAN ;) love u alll


selamat pengantin baru mybeloved friend!


muke2 penat plus lagi dengan panasnyeee.


love u them!





bile turn aku plak?HEHE.